Adastra - jahta vrijedna 15 mil $

| Nautica |

Jahta Adastra

 Adastra, futuristički dizajnirana visoko-tehnološka jahta koja je poznata po svom dugom šiljatom nosu i zakrivljenim krilima, osvojila je čak tri nagrade u zadnje vrijeme. Nagradu za najbolju brodogradnju Adastra je dobila na sajmu „Boats Design Awards“ u Monaku. Također je dobila nagradu za najinovativniji dizajn na svijetu na Super Yacht Awards-u 2013. Jahta je uspjela impresionirati brodoljupce diljem svijeta, a košta vrtoglavih 15 milijuna dolara.

Jahta Adastra
Jahta Adastra

Općenito se smatra da je yachting zajednica u cijelom svijetu vrlo tradicionalna i daje malo u odnosu na inovacije, ali u slučaju Adastre, stvari su drugačije. Dizajn na prvi pogled izgleda kao spoj između Concordije i svemirskoga broda.

Trebalo je više od pet godina da se osmisli dizajn Adastre koji bi bio dovoljno poseban da zadovolji milijardera iz Hong Konga, Antona Mardena. Posebnost Adastre je da ta visosko-tehnološka jahta može biti kontrolirana i putem iPada i to s udaljenosti od 50 metara. Kako je poznato, običaj super bogatih je da posjeduju inovativne naprave i opreme, a Adastra je sigurno ispunila taj zadatak.

Također je vrijedno spomenuti da većina visoko-tehnoloških jahti, uključujući Adastru ima dovoljno prostora za smještaj jedrilica i sve druge opreme koja bi mogla biti potrebna za jedrenje.

Jahta Adastra
Jahta Adastra

Adastra je jedinstveno dizajnirana u smislu da je samo oko 20 posto jahte potopljeno u vodu. Maksimalna brzina je oko 43 km na sat.

Zahvaljujući svojim dizajnerskim izmjenama, Adastra ne troši puno goriva. Troši samo 15 posto nafte koje druge jahte u svojoj kategoriji mogu koristiti. To čini ovu luksuznu jahtu ekološki prihvatljivom. Ovakav dizajn također omogućuje Adastri odlazak na duga putovanja, bez potrebe da dopunjava rezervoar.