Najbolje društvene igre idealne za kućno druženje tijekom blagdana

| Lifestyle |

S obzirom na to da se trenutno nalazimo u nekoj vrsti lockdowna te skoro pa i nemamo gdje otići, ovih blagdana gotovo jedina mogućnost nam je druženje kod kuće s obitelji i bliskim ljudima. Kako bi razbili dosadu te se ujedno i bolje povezali s obitelji i prijateljima, predlažemo da kod kuće organizirate Game Night, odnosno noć društvenih igara. Večer se može sastojati  od vaših omiljenih igara, grickalica i lijepog odmora od stvarnosti.

Bez obzira jeste li u mogućnosti posjetiti svoju obitelj za ove praznike ili ćete ih zbog korone ove godine virtualno proslaviti, nove i old-school igre uvijek su zabavna aktivnost.  Od društvenih igara namijenjenih svim uzrastima poput Pictionaryja i Una do opcija samo za odrasle poput Drinkopolyja, postoji puno igara koje će vam pomoći u stvaranju lijepih i zabavnih uspomena tijekom boravka u kući ove blagdanske sezone.

VIRTUALNE DRUŠTVENE IGRE:

Scattergories

Odaberite slovo i pet kategorija, a svaki igrač ima 60 sekundi da kaže riječ koja odgovara svakoj kategoriji. Ovu igru možete besplatno skinuti na svoj pametni mobitel ili tablet.


Heads Up!

Za ovu igru ste sigurno već svi čuli. Preuzmite aplikaciju na telefon i igrajte s obitelji od kuće ili putem Skype-a ili Zooma
Ako već i niste igrali, jako je smiješno ponovno gledati svaku rundu.

House Party

Aplikacija koju su gotovo svi skinuli već tijekom prvog lockdowna. U pozivu može biti prisutno 8 osoba odjednom, a aplikacija nudi nekoliko opcija društvenih igara između kojih možete
birati.

Alias

Alias je igra koja će vas natjerati na priču. Objasnite zadani pojam sa kartice drugim riječima što brže. Ova igra idealna je za prijateljska i društvena okupljanja, a igrati je mogu svi 
uzrasti i generacije. Virtualna verzija Aliasa dostupna je na Google Play store-u.


Pantoparty

Pantoparty je zabavan način igranja pantomime. Izvučete karticu na kojoj se nalazi 5 različitih pojmova i oponašate ih u željenom redoslijedu. Ostali članovi ekipe pokušavaju pogoditi 
što više pojmova u 3 minute. Igra je također namijenjena svim uzrastima, a dostupna je online i putem mobilne aplikacije.

Picolo

Ova igra namijenjena je onima starijima od 18. Sve što trebate je skinuti aplikaciju na mobitel i upisati ime svakog igrača, a Picolo će se pobrinuti za ostalo! Kao grupa ili jedan po jedan odgovarajte na pitanja i slijedite upute, bez obzira koliko lude oni bile. Uz zabavne zadatke iz igre i alkohol, dobar provod i puno smijeha su zagarantirani.DRUŠTVENE IGRE ZA ODRASLE:

Drinkopoly

Drinkopoly je društvena igra za odrasle namijenjena poticanju zabave i interakcije među društvom. I uključuje alkohol, naravno. 


Cards against Humanity

Igra s karticama u kojoj igrači dopunjavaju prazne izjave koristeći riječi ili izraze koji se obično smatraju uvredljivim, rizičnim ili politički netočnim.

 

We are not really strangers

Ova igra s karticama ima za cilj poboljšati veze i stvoriti značajne trenutke. Sastoji se od 3 razine. Razina 1: Percepcije, razina 2: Veza te razina 3: Odraz. Budite spremni osjetiti sve svoje osjećaje. Namijenjena je igri 2-6 igrača.

DRUŠTVENE IGRE ZA SVE UZRASTE:


UNO

Ova brza i napeta igra za sve uzraste svima je dobro poznata, a garantira dobru zabavu i puno smijeha.


Pictionary

Igra koja je proteklih nekoliko godina stekla izuzetnu popularnost kod svih generacija. Cilj igre je u što kraćem roku pogoditi zadani pojam koji vaš suigrač crta. Ova igra odlična je za razvijanje kreativnosti i brzine, ali i timskog duha.

Pogodi tko

Zabavna društvena igra za sve uzraste u kojoj svaki igrač dobije jednu osobu koju smiju znati svi osim igrača koji ju je dobio. Svaki igrač redom postavlja pitanja dok netko prvi ne pogodi osobu koju je dobio.

Jenga

Ova igra slaganja i izvlačenja drvenih blokova svevremenski je klasik društvenih igara. 


Rizik

Rizik je društvena igra na ploči. U igri se osvajaju područja na karti svijeta, a cilj igre je prvi ispuniti zadatak i pokazati karticu zadatka. Svaki zadatak je tajan do kraja igre.


Trivial Pursuit

Vrhunska igra znanja za cijelu obitelj. Igra dolazi s 2400 pitanja iz kategorija povijesti, zemljopisa,znanosti, opće kulture, sporta te umjetnosti, a igra se u timovima.