Mali rječnik gradskog žargona. 9 zanimljivih pojmova

| Lifestyle |

Dopisnik iz centra

Kako bi se shvatila uloga 'Dopisnika iz centra', vrlo je važno za znati da to nije oduvijek i zauvijek jedan te isti čovjek. Svako vrijeme, naime, nosi nekog svog 'Dopisnika'. Prvi je bio nepoznati autor duhovitih stihova o klijenteli u kavani Medulić koji je u "Kalendaru zagrebečkom" 1845.g. objavio rugalicu anonimnog autora koji kritizira običaje, modne ludosti, književnike Gajeva kruga i poročni život kakav se vodio u kavanama, a nakon njega bilo ih je još mnogo. Jedna je bila čak i 'Dopisnica'. Njezin spomenik i danas, s kišobranom u ruci, ponosno stoji na sred Tkalče...

Trenutni vršitelj dužnosti 'Dopisnika' svoje priče objavljuje na Wall.hr-u od 2014. godine, a prije toga to je činio na portalu Jutarnjeg lista, sprejem po gradskim fasadama, nožićem na školskoj klupi i markerom po vratima javnih toaleta.

"Mali rječnik gradskog žargona" trebao bi nam - kako tvrdi njegov idejni tvorac - olakšati život u centru i pomoći u svakodnevnoj komunikaciji. Naš "Dopisnik iz centra" na tom projektu radi već jedno duže vremensko razdoblje, a uskoro bi se, uvjeravaju ga iz jedne od rijetkih izdavačkih kuća koja još uvijek nije propala, moglo očekivati i ukoričeno izdavanje ovog zanimljivog rječnika.

Wall.hr vam za sada donosi izbor od 9 zanimljivih pojmova, a koje smo do sada, kako se čini, sasvim krivo intepretirali.