Znate li kako pravilo prati zube

| Health |

Otkrivamo vam pravilnu tehniku pranja zubiju

Higijena usne šupljine je must have kada je u pitanju zdravlje. Redovito paranje zuba sastavni je dio brige o sebi i vlastitom zdravlju. Apsolutno neizostavno je prati zube barem dva puta dnevno odnosno ujutro i navečer.
No većina ne zna kako na pravilan način prati odnosno četkati zube. Pravilan način četkanja zubi vrlo je bitan iz nekoliko razloga. Osim što je bitno znati kako na pravilan način četkati zube kako biste najučinkovitije uklonili sve prljavštine, nečistoće i ostatke hrane, pravilan način četkanja je bitan i kako ne biste oštetili zube i zubno meso.

Otkrivamo vam pravilnu tehniku pranja zubiju

Jedna studentica stomatologije koja u slobodno vrijeme snima TikTok videe odlučila je prenijeti svoje znanje te nas naučiti koji je pravilan način četkanja zubiju. Video u cijelosti možete pogledati ovdje.
Sumirano, bitno je oprati zube sa svih strana, svakako treba izbjeći ribanje zubiju, to jest pokrete naprijed nazad, kako ne biste oštetili desne to jest zubno meso. Pravilno četkanje zubiju izgleda tako da četkicu stavite pod 45 stupnjeva i četkate desne i površinu zuba.