Zašto je tuširanje hladnom vodom veoma zdravo

| Health |

Koje su prednosti tuširanja hladnom vodom?

Nakon napornog dana, poglavito sada kada je nastupilo hladnije vrijeme, svi sanjaju o toploj kupci ili tušu. No iako je topao tuš ili kupka vrlo primamljiv ipak biste ga trebali izbjegavati jer za vaše zdravlje je bolji hladan tuš.
Svi znamo kako je za kožu i kosu puno bolje tuširati se u hladnoj vodi jer upravo topla voda može dovesti do isušivanja kože i vlasišta, ali koža nije jedini razlog zašto je bolje tuširati se u hladnoj vodi.

Koje su prednosti tuširanja hladnom vodom?

Hladna voda odlična je pomoć kod rješavanja stresa. Hladna voda ispunit će vas pozitivnom energijom, a dugoročno tuširanje u hladnoj vodi može dovesti i do smanjenja posljedica stresa. Osim što će vam pomoći u rješavanju stresa, hladna voda vam može pomoći i u depresivnim stanjima.
Još jedan vrlo bitan benefit, poglavito u ovo doba gripa, viroza i covida jest što hladan tuš može učiniti vaš imunitet čvršćim i otpornijim.
Hladan tuš vas može riješiti i bolova jer hladna voda dovodi do sužavanja krvnih žila što posljedično može dovesti do smanjivanja oteklina, bolova i upala.
Hladan tuš nikako nije lijek, ali može vam pomoći u raznim stvarima stoga se probajte kupati hladnom vodom koliko god to neugodno bilo.