Zašto je dobro piti ginger shot i kako napraviti homemade verziju istoga

| Health |

Ginger shot

Ginger shot je u zadnje vrijeme postao vrlo popularan eliksir zdravlja. Konzumacija ove imuno bombe ima jako puno prednosti. Vrlo je intenzivnog, kiselog i pomalo ljutkastog okusa stoga će vam momentalno razbistriti misli, napuniti vas energijom i pročistiti vaš um, ali i tijelo.
Zašto je dobro konzumirati ginger shot?
Osnovna dva sastojka ginger shota jesu đumbir i limun. Đumbir je od davnina poznat kao vrlo ljekovita namirnica osim što poboljša probavu, smanji nadutost odličan je saveznik protiv mučnine, gripe i prehlade no koriste ga i dijabetičari te ljudi koji imaju srčane probleme. Smatra se kako je đumbir i odličan aktivator okusa onda kada ste zbog preboljene korone izgubili osjet okusa i mirisa. Limun je s druge strane poznat kao voće koje je prepuno vitamina c te je odličan saveznik u zdravlju, detoksikaciji i mršavljenju.

Ginger shot

Kako napraviti ginger shot kod kuće?
Iako, u zadnje vrijeme, na policama dućana zaista možemo pronaći raznolike proizvođače ginger shotova kao što su Ginger Shot - GymBeam, Solevita - Bio Ginger Shot, Ginger Up Plus i mnogi drugi jednako dobru i zdravu, a sigurno prirodniju verziju možete napraviti kod kuće.
Sve što vam je potrebno jest svježi đumbir i limun te blender.
-500 g đumbira
-500 g soka od limuna
Đumbir ogulite i stavite u blender, ako želite malo blažu verziju u blender dodajte i malo vode. Nakon što se đumbir izblenda procijedite ga kako biste odvojili vlakna đumbira od njegova soka. Zatim u procijeđeni sok od đumbira dodajte cijeđeni limun i sve zajedno promiješajte i imate spreman svoje eliksir zdravlja odnosno ginger shot.