Voda s klorofilom novi je trend

| Health |

Voda s klorofilom

Mnogi od nas vode brigu o svome zdravlju, tijelu i izgledu. Kako bi postigli što bolje rezultati mnogi su spremni isprobati svašta. Tako je najnoviji trend, koji je zaludio pobornike zdravog načina života, voda s klorofilom.
Klorofil je zelena molekula u biljkama koja apsorbira sunčeve zrake i pretvara ih u energiju, a u isto vrijeme stvara antioksidativne procese u biljkama. Klorofil koji je postao popularan za konzumaciju dolazi u tekućem stanju i mnogi se kunu u njegove čudotvorne sposobnosti.
Voda s klorofilom postala je popularna zbog pozitivnog učinka na upalne procese, ali i nadutost. Mnogi garantiraju kako će učestala odnosno svakodnevna konzumacija vode s klorofilom pozitivno utjecati na vašu probavu. Budući da rješava probavne probleme tako donosi i bole rezultate u mršavljenju i detoksikaciji organizma. Možda i najveći benefit svakodnevne konzumacije klorofila jest zdravlje crijeva. Pomoći vam može i ako vas muči gastritis.
Osim što pozitivno utječe na probavu, mršavljenje, detoksikaciju i zdravlje crijeva navodno je i odličan saveznik u rješavanju kožnih problema. Pozitivan efekt vode s klorofilom možda će najviše primijetiti osobe koje se muče s aknama. Muče li vas akne i nečisto lice svakako isprobajte klorofil koji bi vam trebao biti od velike koristi. Osobe koje muku muče s neugodnim mirisom tijela odnosno znojenjem također bi trebale isprobati klorofil jer on, navodno, djeluje kao prirodni dezodorans.
Sada je pravo vrijeme da počnete piti vodu s klorofilom jer je ona odlična priprema kože za ljetne mjesece kada je koža izložena suncu odnosno uv zrakama. Istraživanja su pokazala kako voda s klorofilom smanjuje oštećenja kože izazvana sunčevim zrakama.
Kako konzumirati vodu s klorofilom?
Tekući klorofil potrebno je pomiješati s vodom. Pola mjerice je dovoljno za pola litre vode. Mjericu izlijete u pola litre vode i promiješate. Dobivenu tekućinu potrebno je piti kroz cijeli dan nikako je ne smijete popiti od jednom već malo po malo kroz cijeli dan.