Trikovi kako povratiti miris i okus poslije preboljene korone

| Health |

Kako povratiti miris i okus nakon korone?

Svijetom već godinu dana vlada jedna od najvećih pandemija zabilježenih u ljudskoj povijesti. Korona je svakom ponešto oduzela. Ono najgore jest što je odnijela puno ljudskih života, pojedinima je odnijela zdravlje, drugima slobodu dok su pojedini zbog nje ostali bez osjeta mirisa i okusa.
Među ostalim puno opasnijim simptomima za naše zdravlje, jedan od vrlo učestalih simptoma bolesti Covid-19 jest i gubitak mirisa i okusa. Iako bezazlen simptom vrlo je neugoban i frustrirajuć.
Budući da nismo doktori i da Vam ne možemo dati medicinske savjete nećemo se baviti medicinskom pozadinom gubitka osjeta mirisa i okusa niti Vam s medicinske strane možemo pomoći no scrollajući društvenim mrežama primijetili smo kako, ponajviše na TikTok-u, kruže trikovi pomoću kojih, navodno, možete vratiti izgubljeni osjet mirisa i okusa.
Jedan od trikova koji Vam, navodno, može vratiti okus i miris jest taj da desnu ruku preklopite i držite je na svome srcu dok lijevim kažiprstom pritišćete sinuse odnosno prostor između Vaših obrva. Dok to radite, druga Vam osoba mora čvrgnuti potiljak glave. Istu proceduru ponovite samo ovaga puta lijevi kažiprst stavite na vrh svoga jezika.
Drugi trik jest da naranču, u kori, stavite na otvoreni plinskim plamen na Vašem štednjaku. Morate pričekati da se Vaša naranča skuha odnosno da joj kora pocrni. Kada joj kora pocrni naranču ogulite i meso odnosno unutrašnjost naranče možete staviti u šalicu ili zdjelicu. Unutrašnjost naranče potrebno je pomiješati sa smeđim šećerom te je naranču potrebno jesti vruću.
Ne možemo Vam garantirati kako će ovi trikovi zaista i upaliti odnosno kako će Vam vratiti osjet okusa i mirisa nakon preboljene korone, ali Vam sigurno neće ni naškoditi.