Svi koji se vjenčaju u ovoj dobi ostaju duže skupa

| Health |

Vjenčanje s 20 ili možda bolje 30 godina? Otkriveno je koja je idealna dob za sudbonosno 'da' ako želite ostati skupa duže nego ostali partneri ili zauvijek.

Neki to rade u ranim 20-im godinama, drugi u srednjim 30-ima. Govorimo o vjenčanju, odnosno trenutku kada se dvoje ljudi odluči na zajednički život za sve preostale dane i godine. Međutim svi mi prije nego li se odlučimo na ovaj veliki korak, upitamo se: kada je savršeno vrijeme za reći sudbonosno 'da'?

Istraživači sa Sveučilišta u Utahu otkrili su kada je idealno vrijeme za taj trenutak. Na temelju algoritama uspjeli su izračunati savršenu dob za vjenčanje koja jamči dug i sretan brak.

Za studiju, sociolog Nicholas H. Wolfinger analizirao je podatke nacionalne studije o rastu obitelji za razdoblje od 2006. do 2010. godine i od 2011. do 2013. godine.

Rezultat: parovi koji su se vjenčali u dobi između 28 i 32 godine nisu rastavljeni jednako često kao mlađi ili stariji parovi. Kao rezultat jasno je vidljivo da se stopa razvoda smanjuje od adolescentskih godina prema kasnim 20-ima i opet kreće rasti nakon 32. godine života i to za 5 posto sa svakom godinom.