Stručnjaci su otkrili koja je to najbolja poza za spavanje

| Health |

U kojoj pozi biste trebali spavati?

San je jedan od najbitnijih faktora za zdravlje našeg organizma. San je jedini pravi odmor za naše tijelo kada smo u potpunosti opušteni te kada regeneriramo naš mozak i ostale organe. Vrlo je bitno da spavamo dovoljan broj sati koji je potreban našem organizmu, ali također je vrlo bitno da san bude kvalitetan. Jedan od najbitnijih faktora koji utječe na kvalitetnu sna je poza u kojoj spavamo. Stručnjaci su došli do novih saznanja koja je to poza najbolja za spavanje, a mi vam u nastavku otkrivamo u kojoj pozi biste trebali spavati kako bi imali kvalitetan san.

U kojoj pozi biste trebali spavati?

Godinama se smatralo kako je spavanje na leđima najbolje za vaše zdravlje no stručnjaci su to opovrgnuli te se spavanje na leđima pokazalo kao definitivno najgora poza za spavanje. Kada spavate na leđima vaš jezik može otići malo u natrag što djelomično može blokirati dišne puteve i baš zato dolazi do apneje i hrkanja.
Spavanje na trbuhu bolje je od spavanja na leđima zato što su vam dišni putevi u potpunosti protočni, ali ono nije zdravo za vaša leđa i vrat što dovodi do smanjene kvalitete sna i bolova u tim područjima.
Spavanje na lijevoj strani je najzdravije do svih poza za spavanje iz razloga što su vaši unutarnji organi u toj pozi izloženi najmanjem pritisku. Dišni putevi su otvoreni, a želudac se nalazi ispod jednjaka tako da neće doći do vračanja njegovog sadržaja koje uzrokuje žgaravicu.