Što jedna jabuka dnevno čini za vas?

| Health |

Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van. Ovu poslovnicu svi smo čili bezbroj puta te dokazuje da su odavno poznata ljekovita svojstva jabuka.

Jabuku bi gotovo mogli nazvati izvornom super hranom. Samo jedna jabuka dnevno može vas zaštiti od brojnih bolesti.

1. Vaši imuni sustav bit će ojačani
Jabuke su osobito bogate vitaminom C. Stoga, dnevna konzumacija sprječava gripu, povišenu temperaturu, bronhitis i prehlade.

2. Možete bolje spavati
Jabuka prije odlaska u krevet, prema studijama osigurat će vam miran i dubok san. To je uglavnom zbog ravnomjernog širenja šećera u krvi preko noći.

3. Rizik od srčanog udara je smanjen
Prema studijama, dvije jabuke dnevno sprečavaju arteriosklerozu i infarkt miokarda. To je uglavnom zbog visokog sadržaja pektina koji smanjuje razinu kolesterola u krvi. Međutim, tvar se nalazi u ljusci jabuke, stoga je treba jesti u potpunosti. Pripazite na špricane jabuke.

4. Vaša koža postaje čista i glatka
Jabuke također čine čuda za kožu, ali ne samo kroz njihovu konzumaciju. Tko trlja pola jabuke na oprano lice, vidjet će poboljšanje. Jabuka zaglađuje i hrani kožu lica.

5. Možete izgubiti na težini
Prema brazilskoj studiji, žene koje su jele jabuku prije svakog obroka konzumirale su 33% manje kalorija kroz dan.

6. Zubi su bjelji
Naravno, jabuke ne mogu zamijeniti četkanje zubi. Međutim, žvakanje jabuke potiče proizvodnju sline u ustima čime se smanjuje proizvodnja bakterija.