Što bi trebali pojesti prije nego što konzumirate alkohol?

| Health |

Što jesti prije konzumiranja alkohola?

Ponekad se većina nas voli opustiti uz čašicu omiljenog pića. Ljeto je, temperature su paklene, a većina nas spas traži u omiljenom rashlađenom piću. Opće je poznato kako s alkoholom trebate biti umjereni jer alkohol nije zdrav.
Svoj želudac morate pripremiti na unos alkohola kako poslije ne bi bilo veselo, ali i kako biste ublažili simptome mamurluka. U organizam je potrebno unijeti hranjive sastojke kako biste organizmu, a poglavito želucu i jetri osigurali normalno funkcioniranje. U organizam je potrebno unijeti dovoljnu količinu proteina, vlakana, ali i masnoća.
Avokado tost s jajima je jedan od odličnih primjera što je dobro pojesti prije konzumacije alkohola jer će avokado i jaja osigurati dovoljnu količinu proteina i zdravih masnoća koji će usporiti djelovanje alkohola na vas. Također ovo jelo može spriječiti mučnine.

Avokado tost s jajima

Osim avokado tosta još jedno vrlo jednostavno, a učinkovito jelo jesu zobene pahuljice. Zobene pahuljice s nezaslađenim grčkim jogurtom su odlična opcija jer sadrže puno vlakana i proteina što će vas dugo držati sitima.

Zobene pahuljice s jogurtom

Glavno pravilo je: ne zaboravite jesti prije nego što pijete alkohol!