Stiže sezona jagoda: evo zašto biste ih trebali jesti

| Health |

Zašto su jagode dobre za vaše zdravlje?

S nestrpljenjem smo čekali da jagode ugledamo na tržnicama i policama dućana. Jagode su jedno od najukusnijih voća na svijetu. Nema tko ne uživa u slatkom okusu jagoda. Osim što su neizmjerno fine ove male crvene bobice su i jako zdrave. Baš zbog pozitivnog efekta na vaše zdravlje biste jagode trebali konzumirati u što većoj količini. Sezona jagoda poprilično je kratka zato ih treba iskoristiti dok možemo. Mi vam u nastavku otkrivamo koje su to benefiti koje vam jagode mogu donijeti.

Zašto su jagode dobre za vaše zdravlje?

Baš kao i sve voće i povrće jagode su odlične za jačanje vašeg imuniteta. Naime one su odličan izvor vitamina C, ali i antioksidansa. Zanimljivo je kako jagode sadrže više vitamina od naranči ili limuna, te čak i manje količine Omega 3 masnih kiselina.

Zašto su jagode dobre za vaše zdravlje?

Budući da je ljeto pred vratima te da većina nas pokušava smršavjeti kako bismo zablistali na plaži korisna je informacija kako jagode imaju jako malo kalorija, a pune su vlakana. Osim toga jagode sadrže i antocijanine koji stimuliraju topljenje nataložene masti.

Zašto su jagode dobre za vaše zdravlje?

Što više jagoda pojedete to će vaše kosti, nokti, ali i kosa biti čvršći. Jagode sadrže kalij, vitamin K i magnezij koji su bitni za zdravlje kostiju, a biotin kao jedan od sastojaka pomaže u jačanju noktiju i kose.

Zašto su jagode dobre za vaše zdravlje?

Jagode mogu biti vrlo korisne i u borbi protiv raka. Kao što smo već naveli, jagode sadrže vitamin C koji je jedan od antioksidansa koji pomaže u prevenciji raka. Ovo voće bogato je flavonoidima koji se bore s kancerogenim stanicama i ujedno sprečavaju njihovu sposobnost da se umnože.