Saznajte pet najbesmislenijih zabluda o zdravoj prehrani

| Health |

Otkrivamo vam zablude o zdravoj prehrani

Zdrava prehrana je, uz tjelovježbu i dovoljno sna, ključan faktor zdravog i fit tijela. Želite li mijenjati svoje tijelo polazite od prehrane i mijenjaj upravo nju.
Zdrava prehrana znači uravnotežen plan prehrane čiji tanjur obiluje voćem, povrćem, proteinima i zdravim ugljikohidratima.
Postoje mnoge zablude kada je u pitanju zdrava prehrana, a mi vam otkrivamo najbesmislenije.

Otkrivamo vam zablude o zdravoj prehrani

1. Zdrava prehrana ne može debljati i zbog nje mršavimo. To nikako nije istina jer mnoge zdrave namirnice poput orašastih plodova, maslinovog ulja ili avokada imaju veliku kalorijsku vrijednost.
2. Zdrave namirnice su skupe i komplicirane za pripremu. Ovaj primjer poništi ćemo jednim jelom obilatom salatom s piletinom. Vrlo jeftino i jednostavno jelo.
3. Organska hrana bolji je i zdraviji izbor od obične hrane. To može i ne mora biti istina. Obratite pozornost na deklaraciju.
4. Voće sadrži šećer i treba ga izbaciti ako želimo smršaviti. To nikako nije istina voće nam daje energiju i odlična je zamjena za nezdravi rafinirani šećer.
5. Light proizvodi i hrana s manje masnoće ili šećera su puno zdraviji. Ova teza ne mora biti istinita no u svakom slučaju takvi proizvodi imaju manje kalorija.