Saznajte kada se bolje tuširati - ujutro ili navečer

| Health |

Koje je najbolje vrijeme za kupanje? Ujutro ili navečer?

Tuširanje je neizostavni dio osobne higijene koji bismo svi trebali prakticirati. Tuširanje osim što je neizostavni dio higijene većini je i omiljeni trenutak opuštanja u danu.
Pojedini ljudi se više vole tuširati uvečer kako bi isprali svu prljavštinu i znoj koji se na tijelu nakupljao tijekom dana. Odnosno neki se vole tuširati navečer kako bi u krevet mogli leći čisti. Drugi pak ne mogu zamisliti početak dana bez tuširanja kako bi se razbudili te svježi i čisti započeli dan.
No postavlja se pitanje je li se bolje tuširati ujutro ili navečer? Odgovor na ovo pitanje saznajte u nastavku.

Koje je najbolje vrijeme za kupanje? Ujutro ili navečer?

Iako vrijeme tuširanja ustvari uopće nije toliko bitno stručnjaci ipak imaju mišljenje i stav o tome kada je najbolje vrijeme za tuširanje.
Stručnjaci tvrde kako je večernje tuširanje odnosno kupanje bolje od jutarnjeg i to samo iz jednog razloga, a taj razlog je kvaliteta sna.
Večernje tuširanje i to ono koje se događa sat i pol do dva sata prije spavanja uvelike može pomoći u tome da brže zaspete te da vaš san bude kvalitetan. To je tako zato što se tuširanjem to jest kupanjem naše tijelo ugrije, a zatim nakon nekog vremena temperatura našeg tijela naglašeno pada, što potiče spavanje.