Različita mjesta glavobolje vam šalju drugačiju poruku

| Health |

Glavobolja

Mnogi od nas često ili nešto rjeđe imaju problema s glavoboljom. Glavobolja je vrlo neugodna i sprječava nas u raznoraznim aktivnostima. Najlakše rješenje glavobolje jest tableta protiv bolova no postoje puno prirodniji načini kako se riješiti glavobolje.
Glava može boljeti na razne načine i na različitim mjestima. Mi vam u nastavku teksta otkrivamo koju poruku vam glavobolja šalje s obzirom na mjesto na kojem vas boli glava.
1. Boli li vas glava od naprijed odnosno na čeonom dijelu glave potrebno vam je više sna stoga ako vas boli glava u predjelu čela dobro se odmorite i naspavajte
2. U slučaju da vas boli vrh glave fali vam energije odnosno hrane i vode. Rješenje za glavobolju na vrhu glave jest da pojedete nešto i/ili da se napijete se vode.
3. Kada vas boli stražnji dio glave, glava vam šalje poruku da ste u prevelikoj mjeri izloženi stresu. Kako bi vas prestala boljeti glava u stražnjem dijelu trebate se riješiti izvora stresa to jest stresa općenito.
4. Boli li vas glava između očiju i u predjelu nosa znači da imate problema sa sinusima stoga je potrebno izliječiti sinuse kako bi se riješili glavobolje.
5. Ako vas glava boli kao da vas steže obruč oko glave odnosno ako osjećate pritisak odmorite oči od kompjuterskog zaslona ili ekrana od mobitela te se istuširajte vrućom vodom.
6. Kada vas boli područje oko oka najbolje rješenje jest posjet doktoru jer se radi o klasterskoj glavobolji.
7. Boli li vas samo jedna strane glave, desna ili lijeva, radi se o migreni.