Prejeli ste se za Uskrs? Evo kako se riješiti nadutosti i osjećaja težine u želucu

| Health |

Kako se riješiti nadutosti nakon Uskršnjeg prejedanja?

Uskrs je blagdan koji je poznat po delicijama u kojima vrlo često znamo uživati bez granica. Uskršnja šunka, jaja, francuska salata, kruh, pečenje, krumpir sve su to specijaliteti u kojima smo jučer vrlo vjerojatno pretjerali te se prejeli.
Uskršnja hrana je vrlo masna, teška i zasitna što kod mnogih kao posljedicu izaziva probavne tegobe u smislu nadutosti i osjećaja težine u želucu. Nakon Uskršnjeg prejedanja potrebno je napraviti detoks i olakšati organizmu probavljanje sve te silne hrane. Osim detoksa važna je i tjelesna aktivnost stoga ne budite lijeni i nemojte se izležavati cijeli dan već izađite u šetnju.
Kako biste očistili svoje tijelo odnosno napravili detoks prvenstveno je bitno da pijete puno vode. Potrebno je popiti minimalno dvije litre vode. Iako je vjerojatno ostalo puno hrane od Uskrsa, osjećate li nadutost i težinu u želucu, nemojte jesti ostatke hrane od Uskrsa jer osjećat ćete se još gore.
Lagane povrtne guste ili bistre juhe bit će vam od velike pomoći baš kao i lešo hrana. Za doručak napravite smoothie od celera,đumbira i komorača. Ono što je najbitnije nemojte se ponovno prejedati!