Otkrivamo vam koja hrana može uzrokovati glavobolje

| Health |

Koju hranu ne biste trebali jesti kako vas ne bi boljela glava?

Glavobolje su vrlo česta pojava kod mnogih ljudi. Mogu biti pokazatelj ozbiljnog zdravstvenog stanja ako su učestale i jake stoga u tom slučaju svakako morate posjetiti liječnika. No i stres, umor, iscrpljenost, glad također mogu biti uzrok glavobolja.
Prehrana je vrlo bitna stavka našega zdravlja pa tako vrlo lako može utjecati i na glavobolje. Ne zaboravite da ste ono što jedete stoga boli li vas glava često probajte obratiti pažnju na namirnice koje jedete.
Nezdrava prehrana koja ustvari uopće nije hranjiva u smislu vitamina i minerala može biti kobna po vašu glavu. Mi vam u nastavku otkrivamo namirnice koje su vrlo lako moguće okidač za vaše glavobolje.

Koju hranu ne biste trebali jesti kako vas ne bi boljela glava?

1. Prerađena hrana
Salame, kobasice i druga konzervirana hrana sadrži nitrate koji mogu biti okidači migrena.
2. Hladna hrana
Skoro pa 90% osoba koje pate od migrena osjetljivo je na hladnu hranu poput sladoleda.
3. Čokolada
Mliječna čokolada u prerađenom obliku može izazvati neurološke probleme.
4. Sir
Sir sadrži tiramin to jest aminokiselinu koja se često povezuje s migrenama
5. Vino
Vino sadrži sulfite koji migu biti uzrok snažnih napada glavobolje.