Otkrivamo vam hranu koja vas čini još gladnijima nego što jeste

| Health |

Hrana zbog koje čete stalno biti gladni

Izbor namirnica, jela odnosno općenito hrane je vrlo širok i raznolik no pri izboru onoga što ćemo jesti treba biti pametan. Osim što nam treba biti fino trebamo obratiti pozornost i na efekt koju određena hrana ima na naš organizam.
Postoji zdrava i nezdrava hrana kao što svi znamo. No postoji i hrana koja nas samo prividno odnosno vrlo kratkotrajno učini sitima. Takvu hranu bismo svakako trebali izbjegavati jer osim što očito nije nutritivno uravnotežena jer nema dovoljno hranjivih elemenata takva hrana najčešće bude i nezdrava odnosno prepuna šećera, masti i tako dalje.
Osim što naše tijelo ne nahrani i ne da mu dovoljno energije koja mu je potrebna za obavljanje svakodnevnih aktivnosti takva hrana može imati vrlo loš efekt na našu liniju to jest zbog nje se vrlo lako možemo udebljati. Sve to može dovesti do vrlo ozbiljnih i opasnih bolesti poput dijabetesa ili kardiovaskularnih bolesti.
U nastavku vam otkrivamo koju biste to hranu svakako trebali izbjegavati jer čete se zbog nje osjećati gladnijima nego što jeste.

Hrana zbog koje čete stalno biti gladni


1. Brza hrana
Brza hrana prepuna je šećera, soli, bijelog brašna te masti, a sve to vrlo često dovodi do dehidracije i osjećaja gladi.
2. Pahuljice
Pahuljice koje dosta ljudi konzumira za doručak prepune su šećera, a sadrže jako malo vlakana što podiže razinu apetita i umora kroz cijeli dan.
3. Grickalice
Skoro pa sve grickalice su jako slane i mane što naglo podiže inzulin u krvi te ga zatim ubrzano spušta što dovodi do osjećaja gladi.
4. Alkohol
Alkoholna pića remete funkcioniranje leptina to jest hormona koji je odgovoran za regulaciju gladi.