Otkrivamo vam 3 najveće laži o debljanju

| Health |

Mitovi o debljanju u koje nikako ne biste trebali vjerovati

Debljanje je nešto čega se većina nas plaši jer nitko ne želi dodatne kilograme koji su prvenstveno loši za naše zdravlje, ali i za naš izgled pa na kraju krajeva i naše samopouzdanje.
Debljina odnosno gubljenje kilograma su tema o kojoj se stalno priča i o kojoj svi misle da sve znaju no puno mitova i laži kruže o debljanju stoga vam mi donosimo otkrivamo vam 3 najveće laži o debljanju u koje nikako ne biste trebali vjerovati.

Mitovi o debljanju u koje nikako ne biste trebali vjerovati

1. Slatkiši, fast food, grickalice, tjestenina i kruh je hrana koja vas deblja. To je apsolutna laž niti jedna specifična namirnica ili jelo ne deblja. Pojedine namirnice imaju više kalorija od drugih, a do debljanja dolazi kada ste u kalorijskom suficitu koji ćete lakše postići upravo zbog namirnica s većom kalorijskom vrijednosti.
2. Ako jedemo navečer više ćete se udebljati. Jedite kada ste gladni, a želite li održavati ili izgubiti kilograme jedino što je bitno je da ne unesete previše kalorija kako ne bi došlo do debljanja. Vrijeme jedenja nije bitno već količina hrane.
3. Od zdravih namirnica se ne možemo udebljati. Zdrave namirnice ne znače ujedno da su i pogodne za mršavljenje zato što i zdrave namirnice mogu imati puno kalorija. Primjer za to su nam primjer avokado, maslinovo ulje ili pak orašasti plodovi.