Otkrivamo istinu: Djeluju li zaista čajevi za mršavljenje i detox sokovi

| Health |

Je li preporučljivo piti čajeve za mršavljenje i sokove za detoksikaciju?

Na tržištu postoje razni pripravci, dodatci prehrani, tablete, čajevi koji vam navodno mogu pomoći da izgubite višak kilograma. Najnoviji trend kada je u pitanju mršavljenje jesu detox programi koji su zaduženi za čišćenje vašeg organizma od toksina.
No postavlja se pitanje jesu li čajevi za mršavljenje i sokovi za detoksikaciju zaista učinkoviti i je li ih uopće preporučljivo piti?
U procesu detoksikacije organizma odnosno u procesu oslobađanja vašeg organizma od toksina sudjeluje više organa no jetra je najbitniji organ kada je u pitanju detoksikacija jer jetra je filter našeg organizma.

Je li preporučljivo piti čajeve za mršavljenje i sokove za detoksikaciju?

Jetra ima veliki funkcionalni kapacitet i baš zato, jetra, svoju zadaću može obavljati bez obzira na količinu toksina našem organizmu. Zaključaj jest ustvari da ne postoji sok, čaj, suplement koji će utjecati na funkciju vaše jetre i poboljšati joj rad i s time pripomoći u detoksikaciji vašeg organizma.
Odgovor na pitanje djeluju li čajevi za mršavljenje i sokovi za detoksikaciju je NE. Zato što je vaša jetra sposobna sama obavljati posao detoksikacije organizma.