Krema sa zaštitnim faktorom - koliko je trebate nanijeti kako bi ona pružila adekvatnu zaštitu

| Health |

Koja količina kreme sa zaštitnim faktorom je potrebna kako bi koža bila zaštićena?

Svi već znamo kako zrake sunca mogu biti vrlo štetne po naše zdravlje, ali i izgled naše kože. Baš iz tog razloga je vrlo bitno svakodnevno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom na područjima koja su izložena zrakama sunca.
Osim što može izazvati rak kože, sunce može ubrzati proces starenja kože jer UV zrake oštećuju kolagen i elastična vlakna te tako nastaju bore, suhoća kože i hiperpigmentacije.

Two finger metoda

Kako bi izbjegli ove neželjene posljedice sunčanja bitno je pravilno zaštititi svoju kožu, a kako bi koži pružili adekvatnu zaštitu potrebno je, kremu sa SPF-om, uvrstiti u svakodnevni skin care. No prilikom nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom bitno je znati koliko je treba nanijeti jer ako je nanesete u premaloj količini ona neće moći odraditi svoj posao odnosno neće zaštititi vašu kožu.
Koliko je kreme za sunčanje dovoljno kako bi zaštitila kožu? Odgovor na to pitanje je two finger metoda odnosno metoda dva prsta. Ova metoda je vrlo korisna kako bi znali koliko točno kreme sa zaštitnim faktorom je potrebno nanijeti. Kremu nanesite, po dužini, kažiprsta i srednjeg prsta te zatim nanesite kremu na lice i vrat.