Kako se spasiti od nesnosnih vrućina? Savjeti za sve nas nesretnike koji nismo uspjeli pobjeći na more

| Health |

Otkrivamo vam spas od nesnosnih vrućina u gradu

Prvi toplinski val hara Hrvatskom. Temperature se penju preko 35 stupnjeva što je stvarno nepodnošljivo. Za vrijeme ovako visokih temperatura se zaista treba čuvati jer one mogu biti kobne po vas i vaše zdravlje. Budući da je produženi vikend mnogi su bili pametni i pobjegli na Jadran pronaći spas od vrućina u moru.

Otkrivamo vam spas od nesnosnih vrućina u gradu

Ako ste jedan od onih nesretnika koji je ovog produženog vikenda ostao na vrućem asfaltu donosimo vam savjete kako se spasiti od njih. Za vrijeme visokih temperatura poglavito u periodu od 10 do 18 sati nije preporučeno izlaziti van no mi vam preporučujemo da prije 20 sati ne izlazite jer asfalt isijava vrućinu. Također ako već morate izaći nosite laganu odjeću koja skriva vašu kožu od sunca. Najbolji izbor, kada su u pitanju materijali, je lan jer je lagan i prozračan. Obavezno nosite pokrivala za glavu kako ne biste dobili sunčanicu. Ono na što morate obratiti pažnju je da ne izlazite direktno iz jako klimatiziranih prostora na sunce jer doživjet ćete temperaturni šok.

Otkrivamo vam spas od nesnosnih vrućina u gradu

Unos tekućine je ključan. Pijte više vode od uobičajenog jer tijelo se za vrijeme visokih temperatura znoji više od uobičajenog odnosno troši više tekućine stoga ju je potrebno nadomjestiti. Kada se radi o prehrani nemojte jesti pretešku to jest premasnu hranu. Neka vaš izbor budu piletina, puretina, riba, povrće i voće.

Otkrivamo vam spas od nesnosnih vrućina u gradu

Nikako, ali nikako ne smijete zaboraviti nanositi kremu sa zaštitnim faktorom prilikom izlaska iz kuće jer sunce je ovih dana izrazito štetno za zdravlje vaše kože. Tuširajte se više nego obično kako biste se rashladili.

Otkrivamo vam spas od nesnosnih vrućina u gradu

Tjelesna aktivnost neka vam bude manja. Teška fizička posla ostavite za vrijeme kada će temperature biti nešto niže kao i tjelovježbu odnosno vježbe snage ili intenzivni cardio. Ono što možete učiniti jest šetnja rano ujutro ili kasno navečer.