Kako poboljšati koncentraciju

| Health |

Nedostatak koncentracije

Učenici su se vratili u klupe jer su osnovne i srednje škole otvorile svoja vrata. Sveučilišta odnosno fakulteti će se još malo strpjeti dok se situacija s koronavirusom ne poboljša no unatoč tome ljetni semestar je krenuo.
Koncentracija nam je zaista potrebna u rješavanju svakodnevnih zadataka bilo onih školskih, fakultetskih ili poslovnih. Koncentracija je definirana kao usredotočenje na jednome mjestu, prostoru, osobi ili stvari. Mnogi od nas muku muče s nedostatkom koncentracije to jest težim fokusiranjem. Baš zbog toga važno je znati na koje načine je najlakše i najbrže poboljšati koncentraciju.
1. Tablete za bolju koncentraciju brzo su i efikasno rješenje manjka koncentracije. Guarana je najčešći sastojak prirodnih tableta za poboljšanje koncentracije, a tablete na bazi guarane možete naći u ljekarnama ili u drogerijama.

Guarana


2. Fizička aktivnost osim što pomaže u rješavanju stresa pomaže i pri koncentraciji. Stoga se preporučuje redovita tjelesna aktivnost.

Vježbanje


3. Primijetite li prilikom učenja ili posla da Vam je koncentracija spala, dignite se od stola i napravite pauzu. Najkvalitetnija pauza jest ona provedena na svježem zraku, u šetnji.
4. San je neizmjerno bitan što se tiče koncentracije. Bez kvalitetnog sna nema ni kvalitetne koncentracije.

Spavanje


5. Koncentracija će biti postojana ako si odredite jasno određene i realne ciljeve. Okruženje za rad ili učenje mora biti adekvatno za obavljanje te vrste aktivnosti što znači da nije poželjno raditi ili učiti, na primjer u krevetu. Prije nego što prionete poslu, odredite si kako će te se, nakon izvršenog zadatka, nagraditi.
6. Kava, energetsko piće ili šećer u obliku čokolade ili voća ispunit će Vas energijom i podići razinu koncentracije.

Kava