Kako na prirodan način ublažiti zubobolju

| Health |

Pixabay

Zubobolja je česta pojava, bez obzira koliko često posjećujete stomatologa.

Obično se zubobolja javlja noću, kada su bolnice i ljekarne zatvorene pa ne možemo popiti tablete protiv bolova.

Tada se prisjećamo provjerenih narodnih recepata jer uglavnom svi u kući uvijek imamo ljekovito bilje, alkohol i slično.

Ljekovito bilje
U liječenju zubobolje mogu pomoći otopine za ispiranje usta od mente. Odlično protuupalno djelovanje imaju i petrovac i kamilica te također mogu pomoći kod zubobolje. Svježa kamilica je u ovom slučaju djelotvornija od sušene.

Alkohol
Alkohol je poznati lijek iz domaće radinosti za bolne zube. Malo žestokog pića, kao što je votka, rakija i slično treba sipati na komadić vate ili gaze i staviti na bolestan zub ili na desni. Može pomoći i ako se gutljaj alkohola malo zadrži u ustima pa ispljune.

Češnjak
Malo bijelog luka trebate staviti na oboljeli zub. Bijeli luk sadrži alicin koji je poznat kao prirodni antibiotik i uništava bakterije. Češnjak se može koristiti i s vanjske strane, odnosno može se u gazu umotati češnjak i staviti na uho na strani gdje se nalazi bolan zub.

Krastavac
Isjiecite svjež krastavac na deblje kolutiće i stavite ga na i oko bolesnog zuba. Vrlo brzo ćete osjetiti umirujući efekt.

Crni luk
Crni luk je bogat eteričnim uljima koji pozitivno utječu na zdravlje. Za zubobolju se preporučuje sitno nasjeckani luk koji se stavi u papirnatu maramicu i dodatno prstima još malo izgnječi da pusti sok. Ovako pripremljen oblog treba držati nekoliko minuta na bolnom mjestu na obrazu.