Kako na prirodan način ublažiti menstrualne bolove

| Health |

Kako ublažiti menstrualne bolove?

Oni dani u mjesecu su posebno neugodni za sve žene. Pojedine žene su sretnice te nemaju bolne menstruacije no mnoge se ipak muče s velikim bolovima u predjelu donjeg dijela trbuha i leđa.
Kako bi si maksimalno olakšale one dane u mjesecu mnoge žene se okreću tabletama protiv bolova no postoje i mnogi prirodni načini koji su vrlo djelotvorni kada je u pitanju ublažavanje menstrualnih bolova, a u nastavku saznajte kako na prirodan način prekinuti menstrualne grčeve i bolove.
1. Toplina
Toplina u predjelu donjeg dijela trbuha i leđa vam može pomoći. Termofor postavite na bolni dio te se opustite, ako ne posjedujete termofor možete i omotati bolno područje u dekicu.
2. Fetus položaj
Fetus položaj vrlo je udoban kada je riječ o menstrualnim bolovima. Stoga se utoplite i legnite u fetus položaj te bi se, nakon otprilike pola sata, bol trebala smanjiti.
3. Zdrav način života
Bolje spriječiti nego liječiti izreka je koja vrijedi i za menstrualne bolove. Stoga fizička aktivnost i zdrava prehrana preduhitrit će menstrualne bolove.
4. Masaža
Masaža, također, može pomoći pri menstrualnim bolovima. Stavite dlanove na središte trbuha i radite krugove uz lagano pritiskanje, nakon toga postavite srednji prst i kažiprst obje ruke na pupak i pritišćite trbuh.
5. Orgazam
Učinkoviti lijek protiv menstrualnih bolova je i orgazam. Prilikom orgazma otpušta se hormon endorfin koji momentalno poboljšava raspoloženje, a također opušta i cijelo tijelo pa tako i zgrčene mišiće intimnog područja.