Kako izbjeći postblagdansku depresiju

| Health |

Donosimo vam savjete kako se ne prepustiti postblagdanskoj depresiji

Nismo se uspjeli niti okrenuti, a blagdani su već iza nas. Blagdansko vrijeme nam je zaista prošlo brzinom svjetlosti. Advent, Božić, Nova godina sve je to iza nas, a ono što mnogima ostaje nakon blagdana je postblagdanska depresija.
Blagdani su vrijeme kad su naša očekivanja, ali i razočaranja velika. Prvenstveno za vrijeme blagdana mijenjamo našu rutinu; također za vrijeme blagdana očekujemo ljubav, blagostanje i mir, a često dobijemo razočaranje; blagdani vrlo često znaju biti pogubni za naš novčanik. Sve su to razlozi koji mogu prouzročiti depresivno stanje.
Kako biste izbjegli postblagdansku depresiju prvenstveno je bitno ne očekivati previše kako se ne biste previše ni razočarali. Uživajte u sitnicama za vrijeme blagdana odnosno u vremenu provedenom s najbližima. Neka vam materijalno ne bude važno.
Nakon Nove godine što prije se probajte vratiti u rutinu baš kako biste smanjili odnosno izbjegli postblagdansku depresiju. Još bolje započnite neku novu rutinu kako biste se osjećali ispunjeno. Na primjer počnite vježbati.
Provodite vrijeme s najmilijima nikako se nemojte zatvoriti u vlastita četiri zida. radite ono što volite, budite aktivni i pozitivni.