Jelovnik Oprah Winfrey

| Health |

Voditeljica Oprah Winfrey nije glumica, ali njeno ime je sinonim za showbusiness i više puta je proglašavana za najbogatiju ženu Hollywooda. Jedan od razloga njenog uspjeha svakako je njena sposobnost da suosjeća s problemima gledaoca, a među njima se nametnuo i višak kilograma.

Oprah je godinama muku mučila s kilažom, a onda je uspjela izgubiti 20 kilograma bez "yo-yo" efekta. Kaže da najveću ulogu u uspješnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik.

Pročitajte od čega se sastoji jelovnik Oprah Winfrey:

Doručak: Sendvič s jajetom, avokadom, šunkom i rajčicom na kruhu od cjelovitih žitarica, čaj
Ovo je doručak koji se gotovo svaki dan nalazi na tanjuru voditeljice. Umjesto kave, Oprah u jutarnjim satima poseže za čajem. Najčešće pije indijsku varijantu obogaćenu začinima poput cimeta i đumbira s dodatkom mlijeka.

Ručak: juha od rajčice i salata od kelja ili tjestenina sa škampima
"Obožavam juhu, jedem je svaki dan", priznaje Oprah. S obzirom na to da ovakav tip juhe je ne može u potpunosti zasititi, voditeljica je dopunjuje salatom od kelja s dodatkom jabuke, sušenih borovnica, badema, sjemenki suncokreta, sira i dressinga na bazi senfa.
Druga opcija za ručak je tjestenina sa škampima koju je jednostavno pripremiti. U kuhanu tjesteninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, češanj luka i 3 žlice ribanog sira. Na kraju se tjestenini dodaju i škampi, a po želji se jelo može dopuniti rajčicom i rikolom.

Večera: File bakalara s mahunarkama
"Ako niste ljubitelj bakalara, zamijenite ga drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe. Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel", kaže Opra.
Užina: Kokice, čips od kelja, čips od krumpira, sjemenke, sorbet od bobičastog voća
Kada osjeti nalet gladi uoči većeg obroka, ublaži je malim zalogajima. Priznaje da neće pojesti veliku količinu čipsa od krumpira, nego svega desetak komada, ali i to je sasvim dovoljno da udovolji svojoj želji.