Je li se pametno kupati za vrijeme mjesečnice? Donosimo vam odgovor

| Health |

Možete li se kupati tijekom menstruacije?

Mjesečnica nije tako rado viđen gost cijele godine, ali poglavito ljeti kada većinu svog vremena provodimo na plaži odnosno u moru kako bismo se rashladili od nesnosnih vrućina. No mnogima to uživanje pokvari mjesečnica. Osim bolova, grčeva i neugodnog osjećaja u trbuhu problematično je i kupanje u moru odnosno bazenu te mnoge žene muči odgovor na pitanje smiju li se kupati za vrijeme mjesečnice?
Iako postoje tamponi koji omogućavaju nesmetano kupanje ipak neke žene ne mogu ili ne žele koristiti tampone stoga su im jedine opcije ili izbjegavati plažu i more u širokom luku za vrijeme trajanja menstruacije ili pak nesmetano kupanje unatoč menstruaciji. No postavlja se pitanje je li se žene za vrijeme mjesečnice mogu nesmetano kupati u moru ili ne?

Možete li se kupati tijekom menstruacije?

Naime žene se za vrijeme trajanja menstruacije mogu nesmetano kupati jer ne postoji niti jedan razlog zašto se žene ne bi smjele kupati za vrijeme menstruacije. Voda zapravo ne može uči u vaginu imali vi menstruaciju ili ne stoga je kupanje za vrijeme menstruacije sasvim sigurno. Dapače plivanje u vodi za vrijeme mjesečnice vam može biti sasvim korisno jer će vam pomoći smanjiti bolove i grčeve prouzrokovane menstruacijom.