Ispada li vam puno kose? Mi znamo kako zaustaviti gubitak kose

| Health |

Kako spriječiti gubitak kose?

Svačija kosa je različita i posebna na svoj način. Neka je bujna, druga tanka i slaba... Kao i za mnoge druge stvari pojedini imaju genetsku predispoziciju za povećanim gubitkom kose. No budući da i kosa, jednako kao i koža, pate za vrijeme ljetnih mjeseci ne trebate se čuditi ako vam je počelo ispadati puno kose.
Kosa je definitivno ukras koji zahtjeva puno njege kako izvana tako i iznutra. Nagli gubitak velike količine kose može biti uzrokovan raznim uzrocima poput stresnih situacija ili na primjer postcovid simptoma. Kako bi zaustavili ili barem smanjili gubitak kose mi vam u nastavku donosimo pet korisnih savjeta.

Kako spriječiti gubitak kose?


1. Vitamin D
Neki stručnjaci tvrde kako upravo vitamin D pomaže kosi da se vrati u fazu rasta. Stoga ili konzumirajte vitamin D u obliku suplemenata ili obogatite prehranu lososom, tunom i mlijekom.
2. Prehrana
Nedostatak željeza u organizmu može biti uzrok ispadanja kose stoga se pobrinite da u svoju prehranu uvrstite namirnice bogate željezom.
3. Šampon s ketokonazolom
Šampon s ketokonazolom preporučuje se kao tretman protiv prhuti no pojedina istraživanja su pokazala kako šampon s ketokonazolom može pomoći i pri opadanju kose.
4. Tjelovježba
Tjelovježbom se rješavate stresa koji je jedan od najučestalijih uzroka opadanja kose. Stoga uvrstite bilo kakav oblik tjelovježbe u svoju tjednu rutinu.
5. Šampon s minoksidilom
Šampon s minoksidilom neće vam vratiti izgubljenu kosu no spriječit će daljnje opadanje kose.