Hrana koja ubrzava starenje

| Health |

Instagram/@and_save

Pored urođenih gena, svakodnevna prehrana i način života igraju važnu ulogu u brzini starenja organizma.

Kod žena je ovaj proces, bez dileme, prirodni neprijatelj broj jedan, a određene namirnice nije poželjno konzumirati ako ste prešli dobnu granicu od 40 godina.

Kako biste zadržali mladoliki izgled ovo su namirnice kojih se morate odreći:

Pržena hrana

U procesu prženja hrane emitira se puno štetnih materija, a te supstance ne samo da izazivaju rak, već i ubrzavaju proces starenja stanica u tjelesnim tkivima.

Osim toga, pržena hrana vodi ka prekomjernoj težini i gojaznosti te stvara višak masnog tkiva koji može uticati na metabolizam i hormonalne procese, oštetiti tkiva i rad organa te samim tim i ubrzati proces starenja.

Sokovi

Redovna konzumacija šećera ne samo da povećava obujam struka, već uzrokuje i prerano starenje.

Naime, elastična vlakna kože se počinju ubrzano razgrađivati, pojavljuju se bore i fleke, što posebno utiče na stariji izgled.

Prehrana s visokim sadržajem šećera može usporiti i rad moždane aktivnosti, oštetiti pamćenje i izazvati demenciju.

Konzervirana hrana

Iako je jednostavna za upotrebu, tijekom prerade hrane za konzerviranje se koristi puno štetnih aditiva, soli ili šećera.

Dugotrajna upotreba konzervirane hrane ne samo da je jako štetna za zdravlje, već i ubrzava degeneraciju i starenje svih tkiva.

Proizvodi od prerađenog mesa

Prerađeni mesni proizvodi s visokim sadržajem soli oštećuju sluznicu želuca, povećavaju opterećenje bubrega, krvni tlak te štete svim organima našeg tijela i na kraju ubrzavaju proces starenja.