Evo zašto se ne bi trebali prejedati prije spavanja

| Health |

Razlozi zašto ne biste trebali jesti kasno navečer

Svi znamo kako bi se tijekom dana trebalo jesti pet manjih obroka no većina nas toliko je zaposlena tijekom dana da ni ne stigne jest. Nakon dolaska kući i opuštanja uhvati vas nevjerojatna glad te se prejedete. Zašto to nije zdravo i zašto biste trebali izbjegavati prejedanje navečer donosimo vam u nastavku.
Poznata izreka kaže da doručak trebate pojesti sami, ručak podijeliti s prijateljem, a večeru dati neprijatelju. Jede te li navečer velike i teške obroke mogli biste primijetiti kako vam je vrlo teško zaspati te kako imate nemiran san. Osim što utječe na vaš san, kasnonoćno prejedanje, utječe i na vašu kilažu.

Razlozi zašto ne biste trebali jesti kasno navečer

Jeste li ikada primijetili da kada jeste kasno navečer ujutro se probudite jako gladni, a kada ne jedete navečer ujutro se probudite siti? To se događa zbog vaših hormona odnosno inzulina. Ako se najedete prije spavanja, vašem organizmu dajete gorivo koje ga pokreće te je ono spremno za potrošnju tog goriva no vi umjesto potrošnje idete na odmor te se stvara višak energije koji se onda u organizmu pohranjuje kao masnoća.
Stoga kako god da okrenete, kasno navečer, nije zdravo jesti velike obroke.