Evo zašto nije zdravo jesti iz plastičnih posuda

| Health |

Otkrivamo vam zašto hranu ne biste trebali spremati u plastične posude

Radite svakog dana te se pokušavate hraniti zdravo i što manje naručivati hranu iz dostave? Ako ste jedna od osoba koja je na prethodno pitanje odgovorila potvrdno onda već znate kako to ide. Večer prije ili ujutro prije posla skuhate obrok koji ćete pojesti na poslu te ga spakirate u plastičnu posudicu kako biste ga mogli ponijeti na posao. Što je jako pohvalno i zdravo jer većina hrane koju naručimo iz dostave nije zdrava te jednostavno ne možemo kontrolirati što smo unijeli u vlastiti organizam. No postoji jedan veliki problem, a to su plastične posude u koje najčešće spremimo obrok kako bismo ga mogli ponijeti, a mi vam u nastavku otkrivamo zašto je to problem.

Otkrivamo vam zašto hranu ne biste trebali spremati u plastične posude

Plastične posude otpuštaju mikro plastiku u hranu koju ste spremili u njih. mikro plastika su ustvari mali dijelovi plastike koje putem hrane onda unesemo u organizam. Znanstvenici su nedavno našli mikro plastiku čak i u krvi čovjeka.

Otkrivamo vam zašto hranu ne biste trebali spremati u plastične posude

Zašto je mikroplastika loša za vaše zdravlje?
Mikroplastika sadrži razne toksične kemijske spojeve koji se mogu loše odraziti na vaše zdravlje. Osim što je vrlo nezdrava za naš probavni sustav, mikroplastika je jedan od glavnih uzročnika neplodnosti i kod žena i kod muškaraca i baš bi je zato trebali izbjegavati u širokom luku. Od mikroplastike posebice čuvajte djecu jer upravo ona može biti uzročnik raznih alergija u najranijoj životnoj fazi. Plastične posudice probajte zamijeniti onim staklenima koje nemaju negativan utjecaj na vaše zdravlje.