Evo zašto je dobro izbjegavati kasnonoćnu večeru

| Health |

Zašto ne biste smijeli jesti prekasno navečer?

Večera je jedan od glavnih obroka u danu. Zbog obaveza i posla s kojeg većina nas dolazi u kasnim popodnevnim satima večera odnosno posljednji obrok u danu bude u kasnim večernjim satima što za organizam to jest zdravlje nikako nije zdravo. U nastavku možete saznati iz kojih razloga nije dobro otići na spavanje punog želuca.

Zašto ne biste smijeli jesti prekasno navečer?

Kasnonoćni obroci prvenstveno nisu zdravi zbog razine šećera u krvi i inzulina. U kasne večernje sate organi nisu spremni na obrađivanje hrane te hranu obrađuju na puno manje učinkovit način nego inače.
Također hrana koju unesete prije spavanja se skladišti u obliku masnoće i sala na vašem tijelu jer je ne može potrošiti stoga posljedica kasne večere može biti i višak kilograma.

Zašto ne biste smijeli jesti prekasno navečer?

Kvaliteta sna vam isto tako može biti ugrožena baš zbog obroka u kasne sate. Znanstveno je dokazano kako punog želuca puno teže zaspete, ali i kako je puni želudac odgovoran za buđenje tijekom noći.
Nemojte jesti barem dva sata prije odlaska na spavanje, izbjegavajte tešku i masnu hranu kao i šećer, a i neka vam porcije budu manje.