Evo koliko vode zaista trebate popiti u danu

| Health |

Koliko vode dnevno treba popiti?

Svi znamo kako je voda sastavni dio našega organizma. Nevjerojatno je kako je 70% našeg organizma sačinjeno upravo od vode. Isto tako znamo kako je voda eliksir života i kako je moramo svakodnevno konzumirati. No koliko vode je dnevno potrebno popiti to jest koja je optimalna količina vode koju trebate unijeti kroz dan? Mi vam u nastavku donosimo odgovor na to pitanje.
Bez vode nema života, ali ni zdravlja i dobrog izgleda. Dovoljan unos tekućine u danu pomaže nam reducirati tjelesnu masu, ali i riješiti se celulita stoga je unos dovoljne količine tekućine odnosno vode zaista bitan.

Koliko vode treba popiti dnevno?

Pojedini tvrde kao je optimalan unos tekućine, za dnevnu potrebu tekućine, iznosi 3,0 litre za muškarce i 2,2 litre za žene. No moramo naglasiti kako ovisi o tome gdje živite odnosno klimatskim uvjetima, godišnjem dobu, o tjelesnoj masi, zdravstvenom stanju, o tome koliko ste aktivni.
Nastavno na ovu tezu ustvari pojedini stručnjaci tvrde kako odgovor na pitanje koliko vode dnevno trebate popiti leži upravo u vašoj kilaži. Tako netko tko ima 60 kila treba dnevno popiti 2 litre vode; 65 kilograma - 2,1 litra vode;70 kilograma - 2,3 litre vode; 75 kilograma - 2,5 litara vode; 80 kilograma - 2,6 litara vode; 85 kilograma - 2,8 litara vode; 90 kilograma - 3 litre vode 100 kilograma - 3,3 litre vode; 105 kilograma - 3,4 litre vode; 110 kilograma - 3,6 litara vode ; 115 i više kilograma - 3,7 litara vode.
Osim što je bitno unijeti dovoljnu količinu vode bitno ju je piti i malim gutljajima. Ujutro je na tašte dobro popiti čašu mlake vode kako bi ubrzali vašu probavu. Ne zaboravite da je voda eliksir života i da je morate konzumirati u dovoljnoj mjeri.