Evo kako oprati i ukloniti pesticide iz jagoda s proizvodima koje svi imamo kod kuće

| Health |

Kako na pravilan način oprati jagode kako bi uklonili sve pesticide?

Svima je dobro poznato kako je većina voća i povrća zagađena pesticidima. Pesticidi imaju vrlo loš utjecaj na općenito zdravlje vašeg tijela toliko su loši da mogu prouzrokovati razne vrste karcinoma. Oni mogu imati dugotrajne, ometajuće učinke na hormone zato što ometaju normalnu funkciju endokrinog sustava. Osim toga imaju i loš utjecaj na rad bubrega.

Kako na pravilan način oprati jagode kako bi uklonili sve pesticide?

Jagode su većini jedno od najdražih voća no iako su vrlo ukusne dokazano je kako jagode sadrže najviše pesticida od svog voća što ih čini lošima za naše zdravlje. Vjerujemo kako većina jagode pere tako što ih ispere s vodom no to jednostavno nije dovoljno jer tako se nećete riješiti pesticida. Mi vam u nastavku otkrivamo na koji način i s kojim proizvodima biste trebali oprati jagode kako biste iz njih uklonili pesticide.

Kako na pravilan način oprati jagode kako bi uklonili sve pesticide?

Vjerujemo kako proizvodi s kojima ćete ukloniti pesticide iz jagoda imate kod kuće jer za uklanjanje pesticida iz jagoda su vam potrebni ocat i soda bikarbona. U zdjelu napunite vodu i stavite pet žlica octa i pet žlica sode bikarbone. Pustite neka jagode odstoje minimalno 15 minuta u vodi, octu i sodi bikarboni kao bi se iz jagoda isprali pesticidi.