Desni vam često krvare - evo kako spriječiti krvarenje desnih

| Health |

Kako zaustaviti krvarenje desnih?

Higijena usne šupljine podjednako je važna kao i higijena tijela. Želimo li imati lijepi osmijeh moramo voditi računa o zdravlju naših zubiju. No i zdravlje naših desnih odnosno cijele usne šupljine podjednako je važno za lijepi i zdravi osmijeh.
Zdravlje desnih izuzetno je važno jer zdravo i čvrsto zubno meso je vitalno za održanje zuba u ustima. Krvarenje nikada nije dobar znak stoga niti krvarenje desnih ne treba zanemariti.
Do krvarenja desnih može doći zbog prejakog četkanja s četkicom za zube zato obratite pažnju da četkicu ne pritišćete prejako na vaše zube. No krvarenje desnih može biti uzrokovano i gingivitisom odnosno paradentozom.

Kako zaustaviti krvarenje desnih?

Kako biste izbjegli neugodno krvarenje zubnog mesa krucijalna je odgovarajuća oralna higijena kao i čišćenje zubnog kamenca koje bi trebalo provoditi svakih 6 mjeseci kod stomatologa. Zatim je bitno koristiti mekanu četkicu za zube nakon jela i dodatno isperite usnu šupljinu tekućinom na bazi vodikovog peroksida, također, nemojte zaboraviti koristiti zubni konac i interdentalne četkice kako biste uklonili ostatke hrane, ali i kamenac. Kao i za zdravlje ostatka tijela, prehrana je vrlo bitna. Prehrana bi trebala biti raznovrsna, bogata voćem i povrćem.