Imate li problema s hormonima? Evo što biste trebali poduzeti na svakodnevnom nivou

| Health |

Imate li problema s hormonima? Evo kako ih dovesti u red

Imate li problema s hormonima? Evo što biste trebali poduzeti na svakodnevnom nivou Zbog načina života i nezdrave prehrane mnogi imaju problema s neuravnoteženim hormonima što se može odraziti na više načina. Pojedinima se hormoni koji nisu u ravnoteži mogu odraziti na lice, drugima na menstrualni ciklus, začeće...
Postoje mnoge terapije koje hormone vraćaju u ravnotežu i uspješno rješavaju problem hormona no stručnjaci otkrivaju koje su to svakodnevne radnje koje radi većina od nas, a dovode do disbalansa hormona. Koje tri radnje biste trebali izbjegavati, ako želite imati uravnotežene hormone saznajte u nastavku.

Imate li problema s hormonima? Evo kako ih dovesti u red

1. Pijete li svoju prvu jutarnju kavu na prazan želudac? Ako je odgovor da onda biste to trebali prestati raditi jer kava na prazan želudac podiže razinu kortizola kao i razinu šećera u krvi.
2. Patite li od neuravnoteženih hormona svakako biste trebali početi piti vitamin B. Vitamin B pomaže pri umoru, ali i rješavanju stresa jer podiže razinu adrenalina.
3. Počnite redovito trenirati, a najbolje je da počnete prakticirati HIIT treninge. Neka vam šetnje budu svakodnevna rutina.