8 namirnica koje sprječavaju loš zadah

| Health |

Instagram / @alison__wu

Alkohol, kava i češnjak, ove su namirnice gotovo jamstvo lošeg daha. Baš kao što postoje namirnice koje ga uzrokuju, postoje i one koji mogu učinkovito spriječiti loš dah kada žvakaća guma nije dostupna.

8 namirnica koje pomažu protiv lošeg daha

1. Voda
Suha usta puna čestica hrane je idealno okruženje za loš dah. Voda to može brzo otkloniti balansiranjem ravnoteže vlage u ustima.

2. Prirodni jogurt
Redovito jedenje prirodnog jogurta može spriječiti halitozu. Sadržani lactobacilli također se brinu o dobrim bakterijama u ustima te sprječavaju pretjerano nakupljanje loših koje uzrokuju zadah. Važno je odabrati jogurt bez dodanog šećera.

3. Jabuke
Kiselina pomaže protiv lošeg daha pa tako i kiseline sadržane u jabukama. Jedna jabuka dnevno, odmah nakon jela može uspješno spriječiti loš dah.

4. Vrući limun
Čisti je agrum previše kiselo za većinu ljudi, ali ipak može učinkovito pomoći u lošem dahu. Istisnite sok jednog limuna te ga pomiješajte s toplom vodom.

5. Bilje
Peršin, koromač, kopar, matičnjak, kadulja, đumbir... popis je dugačak. Ove biljke sadrži apiol, biljno ulje koje može vezati mirise na sebe. S druge strane djeluju dezinfekcijski. Možete ih konzumirati u obliku čaja.

6. Crni čaj
Oni koji se često moraju nositi s lošim dahom ujutro, trebaju umjesto kave početi konzumirati crni čaj. Ne samo da će vas razbuditi, već također inhibira rast bakterija koje uzrokuju loš dah.

7. Trešnje
Trešnje nisu samo ukusni desert, one također razgrađuju mathanethiol koji je odgovoran za loš dah.

8. Špinat
Polifenoli sadržani u špinatu mogu se upotrijebiti kao protuotrov sumpornih veza koje proizvode češnjak i luk. Tako da se protiv lošeg zadaha možete početi boriti već za vrijeme samog obroka. Usput, isto vrijedi i za bosiljak.