5 najzdravijih namirnica koje možete pojesti

| Health |

Koje su najzdravije namirnice?

Vrlo je važno hraniti se zdravo. Prehrana svakog od nas bi trebala biti uravnotežena i raznolika.
Širok je spektar zdravih namirnica. Riba, kupus, rajčica, lubenica, riža, brokula, naranča... Sve su to namirnice koje obiluju vitaminima i mineralima koji su važni za normalno funkcioniranje našeg organizma.
No jeste li se ikada pitali koje su to najzdravije namirnice među zdravim namirnicama? Mi vam u nastavku donosimo odgovor na to pitanje.
1. Avokado
Avokado je mogli bismo reći savršena namirnica jer on je izvor zdravih masnoća koji u sebi sadrži jako malo ugljikohidrata, a puno vitamina i minerala.

Avokado

2. Borovnice
Borovnice su bobičasto voće koje je izvor antioksidansa i vitamina C. Budući da ne sadrže puno šećera jedno su od najboljih voća koje možete izabrati ako imate problema s povišenim šećerom.

Borovnice

3. Bademi
Bademi vam mogu pomoći kada imate problema s kardio-vaskularnim sustavom jer oni pozitivno utječu na kolesterol te smanjuj mogućnost od srčanih oboljenja. Bademi obiluju vitaminom E.

Bademi

4. Cvjetača
Cvjetača se smatra jednom od najučinkovitijih namirnica za sprečavanje raka. Zato što obiluje sulforafanima koji sprečavaju štetno djelovanje enzima koji “aktiviraju” kancerogene procese.

Cvjetača

5. Jaja
Svi znamo kako su jaja iznimno zdrava no evo i zašto, ona su izvor proteina, omege 3 i vitamina D.

Jaja