5 najčešćih pogrešaka kod doručka

| Health |

instagram / @queenofjetlags

Pogreške koje svi radimo i zbog kojih naše tijelo trpi. Vidljivo je na našoj kilaži, ali i na cjelokupnom raspoloženju. Doručkom započinjemo dan te je neophodno pripaziti da ne radite ove pogreške. 

1. Premalo jedete
Ujutro je potrebno pokrenuti metabolizam, a za to mu je potrebna energija. Tu energiju dobiva iz hrane, a najbolji izbor je kruh od cjelovitog zrna ili zobena kaša. Ako ostavite svoje tijelo bez energije ono će vas sabotirati, a vi ćete se osjećati umorno i nemoćno. Također, doručak sprječava naknadnu žudnju za hranom tijekom dana.

2. Jedete previše žitarica
Muesli su brz i jednostavan doručak, ali također nose i neke prehrambene opasnosti. Mnoge kupovne žitarice sadrže puno šećera i aditiva te su prave tihe ubojice vaše dijete. Najbolje je kupiti čiste zobene pahuljice i samostalno napraviti svoje muesle dodavanjem kandiranog voća ili još bolje napraviti kašu s malo meda i dodati svježe voće.

instagram / @queenofjetlags

3. Light proizvodi
Light proizvodi imaju manje masnoća (kalorija), ali obično i više šećera i aditiva kako bi okus bio bolji. Nemojte nasjesti na ovu varku već dobro pročitajte naljepnice na proizvodima te ih usporedite.

4. Sokovi
Što je doručak bez soka od naranče? Vrijeme je da prestanete konzumirati kupovne sokove koji su puni bojila i šećera te da osigurate dodatnih 5 minuta ujutro kako bi samostalno iscijedili svježi sok od naranče.

Instagram / @kristinsundberg

5. Šećer u kavi
Odricanje šećera u kavi možda je i najteža promjena. A ako pijete cappuccina i druge kave iz vrećice, onda ste još u goroj poziciji. Znate li da vrećica takvog napitka ima kalorija kao i komad pite od jabuka? Prebacite se na crnu kavu s malo mlijeka te postepeno smanjujte unos šećera.