3 ideje za zdravi doručak

| Health |

Zdravi doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu. Njime započinjemo svoj dan stoga je bitno tijelu osigurati dovoljno energije koja nas pokreće i pomoću koje možemo ispunjavati izazove koje nam donosi dan koji je pred nama. Upravo iz tog razloga važno je pojesti nešto zdravo, a mi smo za Vas izdvojili tri prefina, a ujedno i zdrava doručka čije vrijeme pripreme je vrlo kratko stoga su idealne varijante doručaka u užurbanim jutrima.
1.Domaća granola
Granola odnosno domaći i zdravi musli odličan su izbor slatkog doručka. Granolu je kod kuće vrlo jednostavno napraviti, a puno je zdravija verzija od kupovne jer nema šećera niti aditiva i konzervansa. Sve što Vam je potrebno jesu zobene pahuljice, med ili javorov sirup, koksova mast, a u samu smjesu možete dodati orašaste plodove po želji, suho voće, sjemenke lana ili chie, kokosa, začina poput cimeta ili klinčića. Pripremljeno smjesu stavite u pećnicu i nakon što se ispeče i ohladi ju razlomite na komade veličine lješnjaka. Odlično je što Vam pripremljena granola može stajati nekoliko dana stoga imate već pripremljeni doručak za nekoliko dana. Granola se može pomiješati s mlijekom, jogurtom ili voćnim jogurtom.

Granola


2. Avokado tost
Slana verzija doručka može biti u obliku avokado tosta. Avokado je kalorična namirnica koja nas zaista može ispuniti energijom za cijeli dan. Sve što Vam je potrebno za pripremu avokado tosta jest pola avokada, začini koje god volite te tost. Za zdraviju verziju avokado tosta umjesto tosta možete koristiti rižin kreker. A ako Vam sam avokado tost nije dovoljan možete na vrh staviti i poširano jaje. Čaša jogurta odlično pristaje uz avokado tost.

Avokado tost


3. Jaja na sve načine
Poznata je uzrečica "svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje" u kojoj i ima istine. Jaja su vrlo hranjiv, zdrav i fin doručak. Možemo ih pripremati na razne načine kuhana, pečena kajgana... Osim što su zdrava i fina jaja je vrlo lagano pripremiti, potrebno nam je svega nekoliko minuta za njihovu pripremu. Njihova prednost je, također, što u njih možemo dodati skoro pa sve što nađemo u frižideru od povrća, sira, narezaka...

Jaja na sve načine