Znate li koliko često ustvari morate trenirati

| Fit |

Koliko puta tjedno biste trebali trenirati?

Tjelovježba u bilo kojem obliku bi trebala biti sastavni dio života svakog od nas. Trening je potreban zbog zdravlja i baš zato je tako važan.
Zbog užurbanog načina života mnogi nemaju vremena koje mogu posvetiti sebi i svome zdravlju to jest treningu. Djeca, posao kućanski poslovi sve nas to spriječava da se posvetimo našem tijelu i dobroj formi.
Trening je bitan za opčenito fizičko zdravlje no treningom dobivamo mnoge benefite poput dobrog izgleda i psihičkog zdravlja. Također trening može imati različite ciljeve poput mršavljenja, održavanja forme ili pak izgradnje mišićne mase. Ovisno o cilju trebate prilagoditi broj treninga kroz tjedan te vrstu treninga.
Kada otkrite što s treningom želite postići tada možete prilagoditi treninge. Mi vam u nastavku otkrivamo koliko često trebate trenirati s obzirom na vaš željeni cilj.

Koliko puta tjedno biste trebali trenirati?

1. Mršavljenje
Večina treningom želi izgubiti kilograme, ako je to i vaš cilj onda biste trebali radit cardio trening i treninge snage. Idealno bi bilo odraditi dva treninga snage i dva cardio treninga.
2. Izgradnja mišićne mase
Želite li povečati mišićnu masu te definirati izgled vašeg tijela za vas su idealni treninzi snage koji se koncentriraju na različite skupine mišića. Tako se jedan dan koncentrirajte na gluteus, drugi na trbušne mišiće, treći na mišiće godrnjeg dijela tijela... Neka vaš tjedan sadrži četiri do pet treninga.
3. Kondicija
Ako smatrate kako niste u kondiciji te da je vaša snaga i izdržljivost vrlo mala onda su za vas idealni iscrpni treninzi snage. Dovoljno je odraditi četiri takva treninga kroz tjedan jer kvalitetan odmor je nužan za napredak.