Zašto višak kilograma nakon odmora nužno ne znači da ste se udebljali

| Fit |

Zašto višak kilograma nakon odmora ne znači nužno da ste se udebljali?

Godišnji odmor za većinu znači uživanje kako u jelu tako i u piću. Za vrijeme godišnjeg odmora volimo se opustiti i uživati u svim morskim specijalitetima, dobrom vinu ili pak sladoledu.
Baš zbog, ponekad, pretjeranog uživanja u jelu i pilu te cjelodnevnog izležavanja na plaži s godišnjeg odmora se znamo vratiti s nekoliko kilograma viška. No to ne mora nužno značiti kako smo se udebljali.

Zašto višak kilograma nakon odmora ne znači nužno da ste se udebljali?

Ako zaista pretjerate u količini hrane onda posljedica zaista i jest nekoliko kilograma viška no ako ste umjereni u hrani, a svejedno se s odmora vratite s viškom kilograma ne mora nužno značiti kako ste se udebljali te stvorili masne naslage.
Kada smo na odmoru te jedemo hranu koja je različita od onoga što jedemo doma takva hrana najčešće ima više ugljikohidrata i manje proteina. Ugljikohidrati na sebe vežu vodu koja se pohranjuje u mišićima što automatski rezultira povećanjem kilograma.
No ne očajavajte jer kada se vratite kući te počnete trenirati i zdravo se hraniti ti kilogrami će otići u svega par dana.