Prakticirate li žablju pozu? Otkrivamo vam sve njezine benefite

| Fit |

Zašto je žablju poziciju dobro prakticirati svakog dana?

Svakodnevno i dugotrajno sjedenje pogubno je za naše zdravlje. Manjak kretanja, sjedilački način života i loša prehrana mogu biti pogubni.
Jeste li svjesni da većinu vremena u danu provodite u sjedećoj ili ležećoj poziciji? Minimalno osam sati na poslu, na kojem većina od nas sjedi. Nakon iscrpnog radnog dana najbolje je leći na kauč i ne dizati se do odlaska na spavanje, ali to nikako nije dobro za naše zdravlje, leđa i posturu tijela.
Baš zbog sjedilačkog načina života vrlo je bitno biti što aktivniji odnosno što više hodati kroz dan također je bitno vježbati minimalno tri puta tjedno no jednako je bitno i istezanje.
Jedna od najboljih pozicija kada je u pitanju istezanje je žablja pozicija. Frog pose odnosno pozicija žabe izvodi se na podu tako da ste na koljenima i na dlanovima odnosno laktovima. Bitno je što više raširiti koljna kako bi se što bolje istegnuli.

Zašto je žablju poziciju dobro prakticirati svakog dana?

Neke od njezinih benefita jesu istezanje i opuštanje mišića, ali i uma. Ova vježba je idealna za istezanje prepona. Također ona može pomoći u poticanju bržeg rada probave te može pomoću u smanjenju grčeva kao i menstrualnih bolova. Nakon napornog radnog dana žablja pozicija može vam pomoći u reduciranju stresa i anksioznosti.
Žablju poziciju potrebno je raditi svakog dana najmanje jednu minutu dnevno kako bi bila učinkovita.