Plivanje je najučinkovitiji trening za cijelo tijelo

| Fit |

 

Instagram/ @tammyhembrow

Plivanje je mnogima omiljena ljetna aktivnost, a osim toga što uživamo u kupanju, ovo je sport koji nam pomaže da oblikujemo svoje tijelo, istopimo masne naslage, ali i da u mnogome poboljšamo zdravstveno stanje našeg organizma.

Plivanje je jedan od najučinkovitijih oblika treninga jer utječe na razvoj svih mišićnih grupa na našem tijelu.

Svaki stil plivanja posebno oblikuje određeni dio tijela, a najbolje rezultate postići ćete kombinacijom svih stilova, no ako posebno želite zategnuti određeni dio tijela, odlučite se za jedan od ova 3 stila:

Prsno plivanje
Prsno plivanje je stil koji bira većina žena, a zahtijeva veliki napor ruku i nogu pa samim time najbolje i oblikuje te dijelove tijela. Tijekom ovakvog plivanja istegnuti su i trbušni mišići, što je važno za oblikovanje trbuha.

Leđno plivanje
Tijekom nešto aktivnijeg, leđnog plivanja, izduženo je naše čitavo tijelo, a najaktivniji su trbušni mišići pa je ovaj stil savršen za sve one koji se bore s masnim naslagama u predjelu trbuha. Aktivnost rukama oblikuje i mišiće ruku te smanjuje bol i napetost u ramenima.

Kraul
Kraul podrazumijeva aktivno zamahivanje lijevom pa desnom rukom uz aktivno udaranje nogu po površini vode koje potiče kretanje naprijed. Učinak ovakvog plivanja na tijelo je sličan aerobnom treningu jer ćete za pola sata potrošiti duplo više kalorija nego u teretani.