Plank je jedna od najučinkovitijih vježbi - otkrivamo kako ga izvoditi na pravilan način

| Fit |

Zašto je plank najbolja vježba?

Dokazano je kako je plank odnosno izdržaj jedna od najučinkovitijih vježbi koje postoje. Izvođenjem planka jačate cijelo tijelo koje upravo zbog te vježbe postaje sve snažnije.
Izdržaj to jest plank dosta je zahtjevna vježba stoga je njezino pravilno izvođenje ključno,a mi vam u nastavku otkrivamo kako na pravilan način izvoditi ovu čudotvornu vježbu.
Za ovu vježbu potrebno je imati malo širi stav nogu kako bi bili što stabilniji. Ruke trebaju biti na podu točno ispod ramena, a vaše tijelo ravno poput daske. Upravo je to i najbitnije jer ne bude te li u ravnini to bi moglo prouzročiti ozljede leđa. Svi mišići vašeg tijela, a poglavito trbušni mišići dok ste u planku trebaju biti čvrsto stisnuti dok ste u planku. Glavu držite paralelno s podom i neka je vaš pogled usmjeren baš na pod.

Zašto je plank najbolja vježba?

Forma planka je definitivno najbitnija stavka prilikom izvođenja planka dok je vrijeme držanja planka sasvim nebitno. Plank trebate držati onoliko koliko možete držati pravilnu formu planka bilo to deset sekundi ili jednu minutu.
Svakodnevno držanje planka može dovesti do poboljšanog stanja cijelog tijela i općenito vaše forme stoga je plank zaista jedna od najboljih vježbi za vaše tijelo.