Koje je najbolje vrijeme za imati cheat meal i kako ga najbolje iskoristiti?

| Fit |

Kako na najbolji način iskoristiti cheat meal?

Pripreme za ljeto u punom su jeku, a ako već i nisu krenule svakako će krenuti nakon Uskrsa za sve one koji nisu zadovoljni svojom formom i koji žele poraditi na njoj. Ključan faktor koji je i bitniji od treninga, kada je u pitanju dolaženje u formu, jest prehrana.
Prehrana bi trebala biti uravnotežena te bi kalorije trebale biti prilagođene cilju koji želite postići tako svi oni koji žele izgubiti kilograme bi trebali biti u kalorijskom deficitu dok oni koji žele izgraditi mišićnu masu bi trebali biti u kalorijskom suficitu. Ipak ponekad se treba i nagraditi te pojesti nešto i ne tako zdravo. Ta se nagrada popularno naziva cheat meal. Cheat meal je jedan obrok u tjednu u kojem možete pojesti što god želite bila to pizza, hamburger ili neka slastica.

Kako na najbolji način iskoristiti cheat meal?

No kako ne biste uzalud potratili svoje uživanje stručnjaci su otkrili kada je to najbolje imati cheat meal kako biste ga u potpunosti iskoristiti. Naime stručnjaci su došli do saznanja kako je cheat meal najbolje imati na rest day odnosno na dan odmora. Tako ste svoje tijelo u potpunosti nagradili što je odlična motivacija za dalje. Također stručnjaci savjetuju da dan nakon cheat meal-a trenirate skupinu mišića koja vam je najslabija. Razlog tomu je što će sve unesene kalorije otići upravo na rast tih slabijih mišića.