Krećete u teretanu nakon Nove Godine, evo koje početničke greške svakako trebate izbjegavati

| Fit |

5 najvećih početničkih grešaka u teretani

Poznato je kako su u prvom mjesecu teretane krcate, a razlog tomu jesu novogodišnje odluke. Puno ljudi odluči 1.1. krenuti sa zdravim načinom života to jest uravnoteženom prehranom i vježbanjem.
Nakon dvanaestog mjeseca koji tradicionalno bude zasićen s puno hrane i pića te nakon Božićnog i Novogodišnjeg prejedanja svima je potrebno malo zdravih navika i baš zato se mnogi odluče upisati u teretanu. No ako u teretani vježbate u teretani i neke vježbe izvodite na pogrešan način to može biti vrlo štetno jer se vrlo lako možete ozlijediti prilikom krivog izvođenja pojedinih vježbi. Zato smo vam mi odlučili ukazati na najveće pogreške kada je u pitanje vježbanje u teretani.

5 najvećih početničkih grešaka u teretani


1. Vježbate bez prethodnog savjetovanja s trenerom. Budite sigurni da se prije izvođenja vježbe za koju niste sigurni kako se izvodi posavjetujete s trenerom te da vam on pokaže pravilno izvođenje pojedine vježbe oko koje niste sigurni.
2. Vježbe snage apsolutno nikada ne možete izvoditi brzo jer to dovodi do ozljeda. Vježbe snage se izvode polako i koncentrirano.
3. Pijete li vodu dok trenirate? Ako je odgovor ne onda se pobrinite da za vrijeme treninga konzumirate dovoljno vode, najmanje pola litre.
4. Vježbate bez plana? To je vrlo velika pogreška. Organizirajte si raspored treninga kroz tjedan kako bi se određene mišićne skupine stigle oporaviti.
5. Ne volite cardio trening ili trening snage? Natjerajte se da zavolite ono što vam je mrsko raditi jer i cardio i trening snage su jednako bitni.