Kako se u toplini svoga doma riješiti anksioznosti uz pomoć joge?

| Fit |

Instagram/@goodamerican

Joga predstavlja rješenje za velik broj problema vezanih za naše psihičko i fizičko zdravlje pa tako i za anksioznost.

Anksioznost ili tjeskoba može se opisati kao osjećaj opće napetosti, zabrinutosti, velikog stresa, panike ili straha te se javlja kada je neka osoba izložena nekoj stvarnoj ili izmišljenoj prijetećoj situaciji, a očituje se kako fizičkim tako i psihičkim simptomima koje doživljavamo kao izrazito neugodne.

U vrijeme kada smo svi zatvoreni u svojim domovima i kada si izlasci na javna mjesta u većim skupinama, zbog koronavirusa, zabranjeni naša se anksioznost povećava te često ispoljava u obliku paničnih napadaja ili iskaljivanja bijesa na naše bližnje.

Upravo zato se velik broj ljudi, koji pate od anksioznosti i tjeskobe, počinje baviti jogom kako bi smanjili stres koji nastaje kao posljedica anksioznosti.

Joga nije samo vježba. Ona je sredstvo pomoću kojega pronalazimo svoju unutrašnju ravnotežu, kanaliziramo pozitivnu energiju i izbacujemo strah i negativnu energiju iz vlastitog sustava.

Joga je savršeno sredstvo uz pomoć kojega možete pronaći svoj mir i spokoj, a kako biste ju prakticirali ne morate izlaziti iz svoga doma.

Naime, ako na YouTube upišete pojam joga pronaći ćete brojne videe koji vam pokazuju kako prakticirati jogu kod kuće, a u nastavku možete pogledati jedan koji je privukao našu pažnju.

Ostanite doma i vježbajte jogu kako biste se riješili nakupljenog stresa i anksioznosti!

Yoga For Anxiety and Stress